Courgette-soep met zalm
Zo maak je 't klaar:
1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
2. Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
3. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
5. Voeg de blokjes courgette, aardappel en wat peper toe en schenk er 250 ml water bij.
6. Breng dit aan de kook en laat de courgettes en aardappel in 10 minuten gaar worden.
7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Laat de soep weer heet worden.
8. Snijd de zalm in reepjes.
9. Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille. Geef er brood bij.
Eet smakelijk!
|
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 2 courgettes
* 1 aardappel
* 2 eetlepels olie
* peper
* 150 gram gerookte zalm
* 1 eetlepel dille
* 1 volkoren stokbrood |
|